Rustfri stål

Rustfrit stål leveres i forskellige tykkelser, bredder og kvaliteter.

Mange steder har man brug for korrosionsfaste mate­rialer, der kan modstå angreb fra vind og vejr. Almindeligt kulstofstål kan ikke modstå disse angreb, og derfor har man en række stål, som er meget korrosionsfaste. Rustfri stål er en betegnelse for en stållegering med forskellige egenskaber. Når stål­legeringen indeholder mere end cirka 10,7 procent krom, betegnes den som rustfri stål. 

Ligesom på andre metaller, zink, kobber og så videre, dannes der en overflade (oxydfilm) i forbindelse med atmosfæren og derved fås en god korrosionsbe­standighed. Rustfri stål findes i forskellige lege­ring, hvoraf de mest anvendte benævnes AISI 304 og AISI 316. Til udendørs brug foretrækkes AISI 316, som er syrefast på grund af sit nikkel- og molyb­denindhold. 

Rustfri stål kan også overfladebehandles med forskellige former for metaller -for eksempel kan man overfladebehandle med tin, så man får større slidstyrke. Overfladebehandlingen betyder, at man kan blødlodde samlinger. Forekommer der ek­sempelvis ridser fra færdsel på taget, forsvinder de med en tiltagende patinering.

Rustfri stål er let at arbejde med, fås i flere forskellige farver og har en fin holdbarhed og lang levetid.

Tykkelser og levering

Normalt anvendes tykkelserne 0,4 og 0,6 mm.

Rustfrit stål kan leveres i flere forskellige kvaliteter, alt afhængig af hvilket miljø det skal opsættes i.

Læs mere om rustfrit stål på Tag- og Facadeportalen, hvor også andre arkitekter, entreprenører og håndværkere dagligt søger teknisk og juridisk viden og beskrivelser på tag- og facadearbejde. For at få adgang til portalen, skal du kontakte et medlem af Tag- og Facadegruppen.

Gå til Tag- og Facadeportalen