Stål

Stål leveres i forskellige bredder og farver.

Igennem de sidste mange år er der kommet en del stålplader til tag- og facadebeklædning. For at forhindre at stålplader udsættes for korrosion, må der anvendes korrosionsfaste materialer, eller man må give stålpladerne et beskyttende overtræk.

Der kan bruges flere forskellige metaller/plastmaterialer som overtræk. Eksempelvis varm­ forzinkning eller galvanisering. Galvaniseringer hentyder til, at zinken danner et galvanisk element med stålet, og hvis der således forekommer for eksempel et hul på metalovertrækket, så der kan komme fugtighed til stålet og zinken samtidig, vil det være zinken, der tæres, mens stålet får galvanisk beskyttelse. 

Man kan også plastbelægge for eksempel varmeforzin­kede stålplader. Ordet plast (plastic) stammer fra latin (plasticus) og betyder formes. Der findes mange forskellige plaststoffer. Af dem, der bruges til tag/facade, har de fleste en glimrende holdbar­hed i vejrliget.

Formålet med metal-/plastovertræk er således en bedre korrosionsbeskyttelse, men også for at opnå større slidstyrke. Samtidig kan man få overfladen i forskellige farver, som kan have betydning for ar­kitekturen.

Tykkelser og levering

Normalt anvendes tykkelsen 0,6 mm. 

Den leveres varmgalvaniseret med plastbelægning.

Læs mere om stål på Tag- og Facadeportalen, hvor også andre arkitekter, entreprenører og håndværkere dagligt søger teknisk og juridisk viden og beskrivelser på tag- og facadearbejde. For at få adgang til portalen, skal du kontakte et medlem af Tag- og Facadegruppen.

Gå til Tag- og Facadeportalen