Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 22 okt 2020

  Danmark halser efter på de grønne veje

  Vedvarende energi udgør kun 6,6 procent af energiforbruget i den indenlandske transport i Danmark. Dermed halter vi ifølge nye tal fra Danmarks Statistik efter de fleste andre lande i EU. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger det behovet for, at man fra politisk side øger indsatsen for at elektrificere både den offentlige og private transport.
 • 21 okt 2020

  Vi er slet ikke så grønne endda

  Danmark ligger kun midt i EU-feltet, når det gælder udledningen af CO2 per indbygger. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger nye tal fra Danmarks Statistik behovet for at udskifte teoretiske målsætninger med konkret handling.
 • 15 okt 2020

  Byggebeskæftigelsen trodser corona

  Installationsbranchen holder fast i sine medarbejdere og ansætter igen trods coronakrisen. I alt er 47.866 beskæftigede i 3. kvartal i installationsbranchen og dermed vender udviklingen efter et dyk i 2. kvartal. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik over den sæsonkorrigerede byggebeskæftigelse.
 • 13 okt 2020

  Metalindustriens salg ligger stadig under 2019-niveau

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser at metalindustriens salg fortsat er under 2019-niveau. Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er salget 10 procent lavere.
 • 13 okt 2020

  Hvor er tyvene henne? Ingen ved det!

  TEKNIQ Arbejdsgiverne undrer sig over, at det ikke er muligt at få realtidsdata fra Rigspolitiet, der viser antallet af tyverier fra varebiler og byggepladser. Uden så friske tal som muligt er det svært at vejlede virksomhederne ordentligt.
 • 12 okt 2020

  Mange feriepenge ender som opsparing

  Mere end 40 procent af de danske boligejere regner med at bruge de udbetalte indefrosne feriepenge til opsparing. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som håber, at styrkede tilskudsordninger alligevel kan overbevise danskerne om at sætte feriepengene i arbejde.
 • 09 okt 2020

  Der skal ren luft på skoleskemaet

  Indeklimaet i langt de fleste folkeskoler er stadig katastrofalt ringe. Nu præsenterer en række aktører og organisationer derfor forslag til konkrete tiltag, som kan bringe frisk luft ind i klasselokalerne. Tiltagene er netop blevet præsenteret for boligminister Kaare Dybvad.
 • 06 okt 2020

  Fine tanker fra statsministeren – men nu er det tid til handling

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at både klimaet og behovet for digitalisering havde fået plads under dagens åbning af Folketinget men efterlyser en klar kurs for, hvordan målene skal nås.
 • 05 okt 2020

  Regelforvirring kan koste små virksomheder livet

  Lang sagsbehandling af byggetilladelser og uklarhed om byggesagsbehandlingen har alvorlige konsekvenser for mange virksomheder i byggebranchen.
 • 30 sep 2020

  Virksomheder er stadig coronaramte et halvt år efter nedlukning

  I både installations- og metalvirksomhederne er omsætningen fortsat mærket af nedgang. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der dog tegn på opklaring i horisonten.
 • 29 sep 2020

  Manglende efterspørgsel presser virksomhederne

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at flere virksomhederne i installationsbranchen og metalindustrien fortsat er plaget af mangel på efterspørgsel i en grad, der begrænser produktionen.
 • 28 sep 2020

  Karaktersnittet er kun en del af sandheden

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om udmeldingen fra uddannelses- og forskningsministeren, der vil have kigget på hele optagelsessystemet til de videregående uddannelser. Håbet hos brancheorganisationen er, at man på den måde kan gøre op med den uddannelsesmæssige vanetænkning, der stadig påvirker mange unges studievalg – og dermed eksempelvis trække endnu flere mod STEM-uddannelserne.
 • 24 sep 2020

  Mangfoldighed styrker de tekniske virksomheder

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over en markant vækst i antallet af nye studerende på de såkaldte ”STEM-uddannelser” – og særligt over, at kvinderne i stigende grad vælger at gå denne vej.
 • 23 sep 2020

  Styrk håndværkerfradraget – og få mere ud af de indefrosne feriepenge

  TEKNIQ Arbejdsgiverne anbefaler, at man benytter de igangværende forhandlinger om udbetalingen af danskernes indefrosne feriepenge til også at give håndværkerfradraget et løft.
 • 22 sep 2020

  Nye varmepumpetilskud: Så meget kan du få

  Fra den 15. oktober kan en typisk husejer få 28.000 kroner i tilskud ved at skifte til en af de mest energieffektive varmepumper på markedet.
 • 21 sep 2020

  Debatindlæg: Gymnasiet skal ikke uddanne fremtidens faglærte

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er bidrager aktivt til den øjeblikkelige debat om erhvervsuddannelsernes fremtid. Dette indlæg fra underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne Tina Voldby og næstformand i Dansk El-Forbund Benny Yssing er i dag blevet bragt af Jyllands-Posten.
 • 09 sep 2020

  Brug for større fokus på teknisk virusbekæmpelse

  Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne og virolog bør man i højere grad integrere tekniske løsninger – lige fra berøringsfri døråbning til automatisk persontælling – for at bremse spredningen af eksempelvis coronavirussen ved nybyggeri og renovering af eksisterende bygninger.
 • 08 sep 2020

  TEKNIQ Arbejdsgiverne sætter ny grøn kurs

  Ny strategi skal gøre Danmarks tredjestørste arbejdsgiverorganisation til den grønneste og mest digitale.
 • 07 sep 2020

  Ingen elbiler uden ladestandere

  TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender Elbilkommissionens forslag til nye afgiftsregler, som spiller bolden over på regeringens banehalvdel, så regeringen nu skal trække i arbejdstøjet og udstikke en retning for en større udbredelse af elbiler. Men samtidig understreger brancheorganisationen behovet for at sætte fart på etableringen af ladestandere i Danmark, hvis danskerne skal overbevises om fornuften i at udskifte deres benzin- og dieselslugere med grønnere alternativer.
 • 02 sep 2020

  Grund til behersket optimisme på jobmarkedet

  Arbejdsmarkedet er ved at tø op, men der er stadig knap 170.000 tilmeldte ledige, 21.546 personer var på lønkompensation i den sidste uge før ordningen udløb i weekenden og 6.001 meldte sig ledige 1. september. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der særligt behov for at have fokus på eksportvirksomhedernes udfordringer de kommende måneder.
 • 01 sep 2020

  Coronakrisen gav metalindustrien et dyk i forårssalget

  Metalindustriens salg ender samlet set på cirka 13 mia. kroner i 2. kvartal 2020. Det sender metalindustrien tre år tilbage. Ikke siden 2016 har branchen oplevet lignende niveauer.
 • 31 aug 2020

  Grønne ambitioner drukner i coronaramt finanslov

  TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender, at den øjeblikkelige coronakrise sætter sit præg på dagens finanslovsforslag. Men hvis regeringens målsætning om 70 procents CO2-reduktion skal lykkes, kræver det konkrete investeringer i den grønne omstilling.
 • 31 aug 2020

  Et fælles ansvar at sikre danske arbejdspladser

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over nattens trepartsaftale, der er et tiltrængt middel til at fastholde flest mulige danskere på arbejdsmarkedet i en tid, som stadig er kraftigt præget af coronakrisen.
 • 28 aug 2020

  Statslige støttekroner sætter fart på varmepumperne

  Til oktober åbner Energistyrelsen for fornyet og forøget støtte til bl.a. boligejere, der ønsker at udskifte deres olie- eller gasfyr med en varmepumpe. TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at man fra politisk side dermed sætter handling bag ambitionerne om billigere grøn varme til danskerne.
 • 26 aug 2020

  Sund fornuft at forlænge mulighed for sygedagpenge

  Beslutningen om at forlænge muligheden for sygedagpenge til medarbejdere, der er i risikogruppen, hvis de rammes af COVID-19 kan ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne hjælpe de ansatte med at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet.
 • 25 aug 2020

  Industrivirksomheder bremser lærlingenedgang

  Coronakrisen kan stadig mærkes i landets industrivirksomheder. Det ses også i antallet af indgåede lærlingeaftaler, som er faldet i forhold til sidste år. Nedgangen er dog mindsket den seneste måned, og TEKNIQ Arbejdsgiverne håber, at især forårets lærlingepakke for alvor kan få virksomhederne til at åbne dørene for flere lærlinge den kommende tid.
 • 25 aug 2020

  Installatører har fået vendt lærlingenedturen

  På trods af coronakrisen har landets el- og vvs-installationsvirksomheder indgået lige så mange uddannelsesaftaler med nye lærlinge i årets første seks måneder, som det var tilfældet året før. TEKNIQ Arbejdsgiverne peger på lærlingepakkerne som en vigtig faktor og tror på, at udviklingen vil fortsætte de kommende måneder.
 • 25 aug 2020

  Fusion skal styrke midtjyske industri- og installationsvirksomheder

  Det nye TEKNIQ Arbejdsgiverne Midtjylland skal give regionens virksomheder en stærkere stemme og større synlighed og på den måde være med til at sikre erhvervslivet bedre arbejdsvilkår.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.