Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 01 apr 2020

  Lad milliarder fra Landsbyggefonden komme ud og arbejde

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om det flertal i Folketinget, der er klar til at sætte gang i 453 almene byggeprojekter for at holde gang i aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen under og lige efter coronakrisen.
 • 01 apr 2020

  Varmepumpesalg under dobbelt pres

  Salget af varmepumper steg i 2019, men i et lavere tempo end tidligere år, viser nye tal fra Energistyrelsen. Lige nu presses salget yderligere af coronakrisen og af, at energispareordningen er løbet tør for penge, så husejerne ikke længere kan få tilskud.
 • 31 mar 2020

  TEKNIQ Arbejdsgiverne får ny adm. direktør

  Det bliver Troels Blicher Danielsen, der overtager chefstolen i branche- og arbejdsgiverorganisationen, når den nuværende adm. direktør, Niels Jørgen Hansen, går på pension den 1. maj.
 • 30 mar 2020

  Forbedret lønkompensation er et vigtigt signal

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er der tilfredshed med, at regeringen i dag kunne offentliggøre, at man giver den nuværende aftale om lønkompensation et løft.
 • 30 mar 2020

  Ordrebøgerne tynder ud i installationsbranchen under coronakrisen

  Allerede i de første dage af coronakrisen begyndte efterspørgslen at falde i landets el- og vvs-installationsvirksomheder. Det viser nye konjunkturtal fra Danmarks Statistik. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne forventer man, at denne udvikling i høj grad vil tage fart i april.
 • 29 mar 2020

  Positive signaler skal omsættes til coronahandling

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man glade for, at statsminister Mette Frederiksen stadig er i tæt dialog med erhvervslivet under coronakrisen, og at hun anerkender de mange danskere, som stadig går på arbejde. Samtidig håber man, at de positive signaler fra både regeringen og Venstre hurtigt omsættes til justeringer af de nuværende støtteordninger.
 • 26 mar 2020

  Tiltrængt hjælp til byggebranchen i coronakrisen

  Kommuner og regioner kan med dagens aftale med regeringen fremrykke ventende service- og renoveringsopgaver i de kommunale bygninger uden hele tiden at skulle skele til anlægsloftet. Det kan ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne være med til at holde gang i hjulene i byggebranchen.
 • 25 mar 2020

  Godt signal fra PFA

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man glad for planerne hos PFA om at fremrykke planlagte renoverings- og vedligeholdelsesopgaver for at modvirke faldet i aktiviteten i byggeriet under coronakrisen. Et eksempel, kommuner og stat bør lade sig inspirere af.
 • 25 mar 2020

  Akut behov for lærlingepakke

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser man initiativer fra regeringen, som kan sikre, at virksomheder holdes skadesfri, hvis deres lærlinge må gå hjemme under coronakrisen. Samtidig viser helt nye tal et broget billede af udviklingen i antallet af nye lærlinge i årets første måned.
 • 23 mar 2020

  Sund fornuft at forlænge coronatiltag – og stadig at holde gang i erhvervslivet

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker man op om regeringens beslutning om at forlænge de tiltag, som skal bremse spredningen af coronavirussen. Samtidig er det vigtigt, at danske virksomheder hjælpes videre gennem krisen.
 • 20 mar 2020

  Aftale på plads om hjemsendelse på industri- og VVS-overenskomsten

  TEKNIQ Arbejdsgiverne har med Dansk Metal og 3F indgået en aftale gældende frem til den 13. april om mulighed for hjemsendelse af medarbejdere, som er omfattet af industri- og VVS-overenskomsten. Det sker i forsøget på at minimere antallet af fyringer i forbindelse med coronakrisen.
 • 20 mar 2020

  Begræns smitten på byggepladsen og i skurvognen

  Fagbevægelsen og arbejdsgiverne appellerer til, at arbejdet i bygge- og anlægsvirksomhederne fortsat holdes i gang. Og det er ekstremt vigtigt, at vi passer på hinanden ude på byggepladserne, lyder det i en fælles opfordring fra Dansk Byggeri, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Bygherreforeningen og BAT-Kartellet. Sammen anbefaler de en række konkrete tiltag, der skal være med til at mindske risikoen for spredning af coronavirus på arbejdspladsen.
 • 19 mar 2020

  Nye støtteordninger er blot et skridt på vejen

  De initiativer, et samlet folketing præsenterede i dag, er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne et vigtigt signal i forsøget på at holde hånden under dansk erhvervsliv i den øjeblikkelige coronakrise. Men der er brug endnu mere konkret handling for at holde gang i virksomhedernes aktivitetsniveau, hvis det skal lykkes af afværge de værste økonomiske konsekvenser af virusudbruddet.
 • 18 mar 2020

  Aftale på plads om mulighed for hjemsendelse af elektrikere

  TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund har i forbindelse med coronakrisen indgået en aftale gældende frem til den 17. april om mulighed for hjemsendelse af medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten.
 • 18 mar 2020

  Regeringsudspil er ikke nok – der skal også holdes en hånd under aktivitetsniveauet

  Det udspil, som regeringen fremlagde i dag, er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne ikke nok til at hjælpe de virksomheder, der rammes særlig hårdt af coronakrisen. Der er også brug for at gøre mere for at sikre, at aktiviteten i eksempelvis bygge- og anlægsbranchen ikke går helt i stå.
 • 16 mar 2020

  Coronaudbruddet giver plads til service og renovering af offentlige bygninger

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er der opbakning til regeringens planer om at udskyde moms og skat for små virksomheder som en hjælp til at komme gennem coronakrisen. Men samtidig opfordrer man til, at man får løst ventende eftersyn og opgaver i de offentlige bygninger, som netop nu står tomme.
 • 16 mar 2020

  Intelligent bygningsdrift er vejen til grøn omstilling

  Mandag morgen afleverede 13 klimapartnerskaber deres anbefalinger til, hvordan de forskellige sektorer kan bidrage til at reducere drivhusgasudledningen, og kan være med til at tegne fremtidens klimapolitik. Også Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren har afleveret sine anbefalinger og peger bl.a. på de mulige CO2-gevinster ved at fokusere på mindsket energispild, mere intelligent bygningsdrift og udfasning af fossile brændsler til bygningsopvarmning.
 • 15 mar 2020

  Tiltrængt og rigtig hjælp til privatansatte

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne man tilfreds med den nye trepartsaftale til ansatte i private virksomheder, som ikke kan udføre deres opgaver på grund af coronakrisen.
 • 13 mar 2020

  Lønkompensation er et helt rigtigt initiativ

  Der er fuld opbakning fra TEKNIQ Arbejdsgiverne til Venstres forslag om kompensation til virksomheder, der er ramt i forbindelse med coronakrisen.
 • 12 mar 2020

  Brug for flere tiltag for at få virksomheder gennem coronakrisen

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender man regeringens initiativer men understreger, at der skal mere til for at forhindre en større nedtur for dansk erhvervsliv.
 • 12 mar 2020

  Industri- og vvs-overenskomsten på plads

  Mens Danmark lukkede ned, blev TEKNIQ Arbejdsgiverne Dansk Metal, 3F og Blik- og Rørarbejderforbundet i nat enige om en fornyelse af industri- og vvs-overenskomsten.
 • 10 mar 2020

  Installatører frygter at blive coronasmittet hos kunderne

  Coronavirussen skal tages alvorligt, uden at der er grund til panik. Sådan lyder meldingen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som oplever, at medlemsvirksomhederne er bekymrede for smitterisikoen hos kunderne.
 • 09 mar 2020

  Klimarådet vælger samme grønne tone som erhvervslivet

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over dagens rapport fra Klimarådet, der i vid udstrækning anviser de samme veje til grøn omstilling, som bl.a. installationsbranchen selv har peget på.
 • 07 mar 2020

  Ny elektrikeroverenskomst er på plads

  Efter mere end et døgns uafbrudte forhandlinger er det i dag, lørdag den 7. marts, lykkedes for Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne at blive enige om en ny elektrikeroverenskomst.
 • 06 mar 2020

  Ny overenskomst indgået på vvs-området

  Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne er blevet enige om en ny treårig vvs-overenskomst.
 • 04 mar 2020

  Danskerne tøver med den varme luft

  Langt de fleste danskere er åbne overfor muligheden for at skifte til en varmepumpe, men udgiften afholder mange fra at omsætte de grønne ambitioner til handling. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 26 feb 2020

  Nye varmepumpekrav er godt nyt for forbrugerne

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over Energistyrelsens planer om at kræve, at man skal benytte en VE-godkendt installatør for at sætte varmepumper op med tilskud.
 • 25 feb 2020

  Nedgang i antallet af nye lærlinge på industriuddannelser

  Der blev indgået færre uddannelsesaftaler på industriuddannelserne. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man bekymret over udviklingen og opfordrer virksomhederne til at opruste på lærlingefronten.
 • 25 feb 2020

  Installationsbranchen trodser negativ lærlingetendens

  De danske el- og vvs-installationsvirksomheder holdt i 2019 det høje niveau for indgåede uddannelsesaftaler, mens tallet til gengæld var faldende for både de øvrige byggeuddannelser og erhvervsuddannelserne som helhed.
 • 25 feb 2020

  Velkommen til robotterne

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at regeringen i går præsenterede Danmarks første robotstrategi og understreger, at bedre adgang til den nyeste teknologi kan være afgørende for at sikre danske industrivirksomheders konkurrenceevne.
 • 24 feb 2020

  Arbejdsgivere og fagforening går sammen om at brande el-branchen

  ”Vi tænker bag facaden” er titlen på en ny kampagne, hvor TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund i fællesskab markerer, at el-branchen er på forkant med den teknologiske udvikling og løfter Danmark ind i fremtiden.
 • 19 feb 2020

  Sig farvel til uddannelsessnobberiet

  Debatindlæg udsendt til landets lokale og regionale medier på vegne af Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 14 feb 2020

  Danske boligejere lever på en lysegrøn sky

  Landets boliger er i langt dårligere energistand, end deres ejere tror. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 11 feb 2020

  Danskerne er klar til elbiler – bare ikke lige nu

  Langt hovedparten af danske bilister kan godt forestille sig at investere i en elbil. Det kræver bare, at priserne sættes ned, og at opladningsmulighederne forbedres. Det er konklusionen i en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne på et tidspunkt, hvor flere politiske partier lufter ambitioner om at gøre det billigere at være elbilejer.
 • 06 feb 2020

  Danskerne er klar til at ændre elvaner

  Hvis vi skal effektivisere vores elforbrug og reducere elregningen mest muligt, er der brug for at vi ændrer vores vaner og dagligdag. Noget, danskerne også er parate til at gøre. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.