Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 16 apr 2021

  Et stort skridt på vejen mod normalitet på erhvervsskolerne

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over den aftale, regeringen og de fleste af folketingets partier blev enige om i nat, som gør det muligt for de fleste erhvervsskoleelever at vende tilbage til deres uddannelser.
 • 14 apr 2021

  Grænseåbninger skal også gælde udenlandsk arbejdskraft

  TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer til, at partierne i Folketinget fjerner alle restriktioner for europæisk arbejdskraft.
 • 12 apr 2021

  Gør det selv-folket får fingrene i maskinen

  Der skete en stor stigning i antallet af gør det selv-ulykker i 2020. En overdreven tiltro til egne evner og mere tid i hjemmet kan ifølge eksperter være nogen af forklaringerne på udviklingen.
 • 08 apr 2021

  Motorvejsopladning er kun et skridt på vejen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser regeringen for at planlægge flere ladestandere ved de danske motorveje men efterlyser samtidig en national plan for opbygningen af en samlet ladeinfrastruktur, hvis der skal flere elbiler på vejene.
 • 08 apr 2021

  Vi risikerer, at boligejerne mister den grønne gejst

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne ærgrer man sig over, at det endte med de forventede timelange køer, og tusindvis af skuffede boligejere, da der i går blev åbnet og igen lukket for årets første ansøgningsrunde til Bygningspuljen.
 • 07 apr 2021

  DEBAT: Lad os deltage i kampen mod folkeskolernes smittefabrikker

  Debatindlæg bragt i Politiken den 7. april på vegne af Af Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, og Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 28 mar 2021

  Fra haven til skadestuen

  Cirka 8.000 danskere kom til skade under havearbejdet i 2020. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne kan en stor del af ulykkerne dog undgås ved at følge nogle få gode råd.
 • 24 mar 2021

  Øget likviditet giver luft i virksomhedernes hverdag

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om regeringens forslag, der potentielt kan øge virksomheders likviditet med 73 mia. kroner gennem bl.a. rentefri låneordninger.
 • 23 mar 2021

  Langsigtet genåbningsplan med gode perspektiver – og tåge i horisonten

  Nattens rammeaftale om genåbningen af Danmark leverer en række svar på, hvordan Danmark skal genåbne. Men der udestår stadig en række uafklarede spørgsmål – både når det gælder erhvervsskoler og adgangen til arbejdskraft fra resten af Europa.
 • 22 mar 2021

  Manglende kontrol af byggestål kan få alvorlige konsekvenser

  På fire år er der kun blevet gennemført to kontrolbesøg hos de i alt 700 danske virksomheder, der producerer stålkomponenter til byggeriet. Dermed har der ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne været fri bane for sjusk, fusk og snyd.
 • 21 mar 2021

  Politisk fokus på varebilstyverier i Syddanmark

  Fredag d. 19. marts fik VVS Søberg i Vojens af partileder og retsordfører Pernille Vermund (NB) og retsordfører Karina Lorentzen (SF), der fik en gennemgang af de store udfordringer, regionens håndværkere stadig har med ubudne gæster, som tømmer virksomhedernes varebiler for værdi. Samtidig understregede man, at hurtigere adgang til data kan gøre det lettere at forebygge tyverierne.
 • 19 mar 2021

  Energieffektiv dukserolle forpligter

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at Danmark nu igen er med forrest i EU-feltet, når det gælder om at levere energibesparelser. Men der er lang vej igen.
 • 19 mar 2021

  Ny gas på gamle rør skal hjælpe den grønne omstilling på vej

  Biogas vil, sammen med stadig flere varmepumper, spille en rolle i fremtidens energisystem. Det står klart, efter at biogassens fremtid har været til debat i Folketinget.
 • 17 mar 2021

  Flere søger ind på de tekniske videregående uddannelser

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at flere har søgt ind via kvote 2 på en teknisk videregående uddannelse. Det er godt for både industrien, installationsbranchen og den grønne omstilling.
 • 16 mar 2021

  Vvs’ere får lettere ved at dimensionere rør

  Ny vvs-app gør det nemmere at dimensionere og dokumentere rørene korrekt, hvilket ellers har været en kompliceret affære.
 • 15 mar 2021

  Arbejdsgivere og fagforbund i fælles grøn charmeoffensiv

  Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ Arbejdsgiverne er gået sammen om en fælles brandingkampagne, der skal vise vvs-branchens rolle i den grønne omstilling.
 • 12 mar 2021

  Grøn tilskudspulje er helt sort

  Bygningspuljen åbner den 7. april med så få penge, at TEKNIQ arbejdsgiverne forudser, at puljen igen bliver tømt på få dage.
 • 11 mar 2021

  Coronakrisen trækker lange skygger i selv de sundeste brancher

  Ifølge en ny brancheanalyse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne skal vi ind i 2022, før vækstniveauet for alvor er tilbage i installationsbranchen. Og hos metalvirksomhederne er der endnu længere vej. Derfor er det afgørende, at man også politisk tænker langsigtet for at sikre erhvervslivet optimale vækstmuligheder.
 • 11 mar 2021

  Rigide dataregler bremser grøn omstilling

  Bedre adgang til data fra fjernaflæste målere til el, vand og varme kan sikre store gevinster for både bygningsejere og installatører – men sådan er det ikke i dag. Det konkluderer en ny rapport fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 10 mar 2021

  Regeringen må feje for egen (bil)dør

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser regeringen for, sammen med Holland, at gå forrest med at opfordre EU-Kommissionen til at sætte fart på udfasningen af benzin- og dieselbiler. Men regeringen opfordres også til at kigge indad og sammensætte en konkret plan for ladestandere til elbilerne i Danmark.
 • 09 mar 2021

  Meget forsigtig kurs mod genåbning af erhvervsuddannelser

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at især afgangseleverne på erhvervsskolerne nu kan se frem til mere tid i skolerne. Men for alle andre elever er der tale om en meget forsigtig genåbning.
 • 08 mar 2021

  Det er tid til at genåbne erhvervsskolerne

  Efter positiv udmelding fra Statens Serum Institut om coronapandemiens udvikling opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til, at man nu sætter fart på genåbningen af erhvervsuddannelserne i hele landet.
 • 08 mar 2021

  Millionstøtte klar til boligejerne lige efter påske – sådan får du del i pengene

  Nu bliver det igen muligt at søge støtte til at udskifte oliefyr og naturgas med en varmepumpe fra bygningspuljen. Men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne gælder det om at være hurtig, for pengene kan hurtigt få ben at gå på.
 • 04 mar 2021

  Danske særregler suger luften ud af emhættemarkedet

  Dokumentationskrav i bygningsreglementet skævvrider ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne og danske typehusproducenter markedet for emhætter og begrænser boligejernes mulighed for at få de løsninger, de ønsker.
 • 03 mar 2021

  Varmepumpemarkedet risikerer at fortsætte slingrekursen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser Energistyrelsen for at dele tilskudspulje op, så pengene fordeles over hele året. Men det er stadig tvivlsomt, om der vil være støtte nok til at dække det enorme tilskudsbehov.
 • 02 mar 2021

  Brug for større faglighed i den grønne omstilling

  TEKNIQ Arbejdsgiverne kalder det bekymrende, at kun 75 procent af klimaskærmsrenoveringer ifølge en ny analyse fra Energistyrelsen og Bolig- og Planstyrelsen overholder energikravene. Der er behov for at sikre de relevante fagfolk bedre grønne kompetencer, ligesom man allerede gør det i installationsbranchen.
 • 26 feb 2021

  Rapport fra Klimarådet peger på de ømme tæer i regeringens klimapolitik

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser Klimarådet for deres status på regeringens arbejde med at indfri målsætningen om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030.
 • 25 feb 2021

  Flere lærlinge i 2020 i TEKNIQ Arbejdsgivernes metalvirksomheder

  Trods coronakrisen lykkedes det i 2020 at øge antallet af indgåede uddannelsesaftaler hos TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder indenfor de centrale metal- og industriuddannelser med ni procent. Mens der generelt for hele landet er sket et fald på tre procent.
 • 25 feb 2021

  Flere lærlinge i installationsbranchen i 2020 – trods coronakrisen

  Der blev sidste år indgået 13,3 procent flere uddannelsesaftaler i landets el- og vvs-installationsvirksomheder end året før. TEKNIQ Arbejdsgiverne peger på forårets lærlingepakke som en central del af forklaringen på den positive udvikling.
 • 24 feb 2021

  Minimal genåbning baseret på et ekstremt forsigtighedsprincip

  TEKNIQ Arbejdsgiverne ærgrer sig over, at man med forårets komme og næsten 750.000 vaccinerede i næste uge ikke har anlagt en lidt mindre forsigtig tilgang til genåbningen af Danmark.
 • 23 feb 2021

  Brug for at kigge nærmere på elinstallationer i idrætshaller

  I flertallet af landets haller er der problemer med elinstallationerne. Derfor opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til, at man udvider kontrolordning til også at omfatte idrætshallerne.
 • 23 feb 2021

  Dyre byggetilladelser truer firmaers eksistens

  Nye regler samt alt for besværlig og dyr sagsbehandling betyder, at mange mindre virksomheder i byggebranchen brænder inde med ordrer. De seneste måneder er situationen gået fra dårlig til livstruende, melder både virksomheder og brancheorganisation.
 • 23 feb 2021

  Millioner samler støv i erhvervspulje

  Der er kun ansøgt for 63 procent af tilskudskronerne i den nyeste ansøgningsrunde til Erhvervspuljen. TEKNIQ Arbejdsgiverne mener, at ansøgningsprocessen er for kompliceret og tidskrævende.
 • 19 feb 2021

  Udsættelse af betalingsfrist letter presset – men savner klarhed over tempo for genåbning

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er glade for forslaget fra regeringen, der skal gøre det muligt for små og mellemstore virksomheder at udskyde tibagebetalingen af A-skattelån.
 • 18 feb 2021

  Tiltrængt støtte til eleverne på erhvervsuddannelserne

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at et flertal i Folketinget nu ekstraordinært vil afsætte 600 mio. kroner i 2021 til grundskolen samt ungdoms- og voksenuddannelserne for blandt andet at sikre yderligere undervisning, der kan forebygge fagligt efterslæb.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.