Information om coronasituationen

Herunder kan du få svar på de mest stillede spørgsmål om virksomhedernes håndtering af coronasituationen (opdateret 6. juni). Du er også altid velkommen til at kontakte TEKNIQ Arbejdsgiverne på telefon 43 43 60 00.

SENESTE  5. juni: Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om at forlænge den nuværende lønkompensationsordning frem til og med den 29. august. 
Læs mere om aftalen 
Læs pressemeddelelsen

29. maj: Ny aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter betyder, at virksomhederne får dækket en stor del af omkostningerne ved at have lærlinge fra 1. maj 2020 til udgangen af 2020. Læs mere

25. maj: Ny eksport- og investeringspakke fra Udenrigsministeriet betyder bl.a. op til 15 timers gratis eksportrådgivning relateret til COVID-19 og stærkt nedsatte priser på eksportrådgivning for alle virksomheder. Læs mere 

20. maj: En ændring af sygedagpengeloven vil fremover give dagpengedækning til medarbejdere, som vil blive særligt hårdt ramt, hvis de bliver smittet med corona. Læs mere

loenkompensation
Lønkompensation

Siden den 15. marts har en trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter åbnet mulighed for hjemsendelse af medarbejdere med delvis lønkompensation.

Læs mere
hjemsendelse-dagpenge
Hjemsendelse på dagpenge (el- og industriområdet)

Hjemsendelse på dagpenge er kun muligt for el-installationsvirksomheder og industrivirksomheder - ikke vvs'ere.

Læs mere
opsigelse-ferie
Opsigelse og ferie

Som led i arbejdstilrettelæggelsen i forbindelse med coronavirussen vil det under ”særlige omstændigheder” være muligt at varsle ferieafholdelse med det samme.

Læs mere
sygefravaer
Sygefravær

Ny lov giver arbejdsgiver udvidet ret til refusion for lønmodtagere med visse typer af fravær pga. COVID-19.

Læs mere
laerlinge-og-erhvervsskoler
Lærlinge og erhvervsskoler

Erhvervsskolerne åbnede den 18. maj for fysisk tilstedeværelse ved alt praktisk undervisning for lærlinge på grundforløb, hovedforløb og skolepraktik herunder certifikatfag og delsvendeprøver.

Læs mere
forholdsregler-byggepladaser
Forholdsregler på arbejds- og byggepladsen

Alle virksomheder bedes om at tage de nødvendige foranstaltninger, samt holde deres medarbejdere orienterede om dem, for at forhindre, at virussen spreder sig i virksomheden.

Læs mere
kompensation-faste-udgifter
Kompensation for virksomhedens faste udgifter

Som virksomhed har du mulighed for at ansøge om at få midlertidig kompensation for din virksomheds faste udgifter. Ordningen dækker udgifter i perioden fra 9. marts til 8. juni 2020.

Læs mere
smaa-og-mellemstore-eksportvirksomheder
Hjælp til små og mellemstore eksportvirksomheder

Der åbnes for nye lån for 1,25 mia.kr. til små og mellemstore virksomheder i likviditetsproblemer.

Læs mere
kompensation-selvstaendige
Kompensation til selvstændige

Selvstændige, der på grund af coronavirussen forventer omsætningstab på minimum 30 procent, kan få støtte.

Læs mere
garantiordning-smv
Garantiordning og rentefrie lån for SMV'er

Er din virksomhed ramt på indtjeningen som følge af COVID-19, kan Vækstfonden stille garanti for nye lån eller driftskreditter, som ydes af dit finansieringsinstitut.

Læs mere
corona-udskyder-arbejdet
Når coronavirus forsinker arbejdet

Et afgørende element for de virksomheder, der bliver påvirket af udbredelsen af coronavirus, er, hvorvidt de kan holdes ansvarlige for eventuelle forsinkelser, eller om de er omfattet af force majeure.

Læs mere
udskyde-moms-skat-virksomheder
Udskydelse af frister for betaling af moms og skat

Fristen for afregning af A-skat, AM-bidrag og moms forlænges som følge af coronavirus/covid-19 mhb. på at give virksomheder en bedre likviditet.

Læs mere
tilskud-efteruddannelse-corona
Efteruddannelse

Mange virksomheder og ansatte i installations-branchen og metalindustrien er i en særlig situation på grund af COVID-19. Hvis der er problemer med mangel på opgaver, kan det være en god lejlighed til at opkvalificere medarbejderne.

Læs mere
arbejdsfordeling-under-corona
Arbejdsfordeling

Arbejdsfordeling er en nedsættelse af arbejdstiden i en tidsbegrænset periode. OBS: Reglerne om arbejdsfordeling kan være forskellige fra overenskomst til overenskomst.

Læs mere
persondatareglerne coronavirus
COVID-19 og persondatareglerne

Ifølge persondatareglerne skal behandlingen af oplysninger om medarbejdernes sygdom på grund af COVID-19 overholde databeskyttelsesforordningens generelle principper.

Læs mere

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.