Navn og CVR-nummer på gulpladebiler

Navn og CVRnummer på gulpladebil

Vare- og lastbiler på gule plader, der ikke overstiger 4 ton i totalvægt, skal være forsynet med virksomhedens navn og CVR-nummer. Identificerer logoet entydigt virksomheden, fx ved navn, kan logoet anføres i stedet for navn. CVR-nummeret skal også anføres.

På udenlandske biler skal være en synlig dokumentation for deres RUT-registrering i forruden.

Krav for placering af oplysninger

Placeringen af oplysningerne skal opfylde visse krav:
  • Oplysningerne skal fremgå både på højre og venstre side af bilen
  • De skal være synlige
  • De skal være letlæselige
  • Være i en farve, der klart afviger fra bilens farve.
  • Må ikke anføres på skilte eller lignende, der kan tages af og på. Dvs. de fx skal fastgøres med selvklæbende plastfolie
  • Både CVR og navn skal fremgå med bogstaver og tal skal være mindst 3 cm høje
  • For biler over 3,5 ton skal virksomhedens navn stå med 10 cm høje bogstaver. CVR-nummeret skal her anføres med mindst 3 cm høje bogstaver og tal.
  • CVR-nummeret skal enten skrives på samme linje eller på to linjer, hvor CVR står øverst og nummeret nedenunder

Ejer eller bruger

Det er den registrerede ejers navn eller logo, der skal være oplyst på bilen, ligesom det er den registrerede ejer, der skal sikre sig at oplysningerne fremgår af bilen.

Er der registreret en bruger af bilen, oplyses i stedet denne virksomheds CVR-nummer og navn eller logo. Det er brugeren, der skal sørge for, at oplysningerne fremgår af bilen.

Leasing og leje

Ved leasing af en bil udelukkende til erhvervsmæssig brug er det som hovedregel den person, der leaser bilen, der bliver den registrerede bruger. Derfor er det leasingtagerens CVR-nummer og virksomhedens navn eller logo, der skal oplyses på bilen.

Ved udlejning, hvor lejeren ikke bliver den registrerede bruger af bilen, er det biludlejerens CVR-nummer og virksomhedsnavn eller logo, der skal oplyses.

Biler der ikke omfattes af reglerne

Biler på papegøjenummerplader eller med mærkat med tekst ”bilen må bruges privat” er ikke omfattet af de nye regler og behøver ikke have synligt navn eller logo og CVR-nummer på bilen. Det samme gælder biler på hvide plader.


Senest opdateret 14-01-2015

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.